Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIHETETLEN TÖRTÉNETEK A FUTBALL VILÁGÁBÓL

2010.02.15
HIHETETLEN TÖRTÉNETEK A FUTBALL VILÁGÁBÓL
 

 

 

Mámoros pillanatok

 

1. Ajándék lónak

A Liverpoolt erősítő Billy Liddel nem véletlenül áll szigorú antialkoholista hírében, 1947-ben még jelképesen sem volt hajlandó inni a pezsgőből, amiért csapata megnyerte a bajnokságot. Midőn később 429 pályára lépésével klubrekordot döntött, az egylet stílusos ajándékkal lepte meg: egy likőrrel telepakolt bárszekrényt kapott.

 

 2. Mily meccs?

Az 1886-87-es szezonban a játékvezető miatt a Lugar Boswell és a Dalry újrajátszásra kényszerült a Skót kupában. Az ismétlésről döntő tanácskozáson elhangzott tanúvallomás szerint a bíró "szörnyen részeg állapotban volt", a spori ráadásul nem is nagyon emlékezett arra, mi történt az első meccsen.

 

3. Mr. Alkohol

Az Aston Villa történetének első skót túráját egy whiskylepároló meglátogatásával indította délelőtt: a feltűnően indiszponált csapat órákkal később ki is kapott.

 

4. Buli után

Az 1908-09-es szezonban az utolsó fordulóban az élvonalbeli Nottingham Forestnek nagyarányú győzelemre volt szüksége a bennmaradáshoz. A Forest 12:00-ra verte meg a Leicestert (amelynek egyébként 6:2 volt a legsúlyosabb veresége a számára utolsó hellyel záruló idényben), ami persze bundagyanúra adott okot. A vizsgálóbizottság megállapította: nem volt szükség bundára, mert a Leicestert összes játékosa egy esküvő utóhatásaként „elképesztően másnapos” volt.

 

5. Másnapos malőr

2008-ban egy átmulatott éjszaka után Matty Pattison kissé kótyagosan ébredt, majd ijedten kocsijához rohant, hogy időben odaérjen a Norwich edzésére. A túl gyorsan hajtó futballistára a redőség is felfigyelt, és az edzőközponthoz érve letartóztatták a szerencsétlen középpályás csak akkor jött rá, hogy aznap nincs is edzésük.

 

6. Virágos jókedv

A Derby County angol válogatott játékosát, Steve Bloomert 1989-ban eltiltotta a klub, miután a finom megfogalmazás szerint „alkoholos befolyásoltság alatt” játszott egy meccsen.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.